dissabte, 7 de febrer del 2009

Pel·licules i documents sobre el genocidi






Pel·lícules i llibres sobre l'Holocaust nazi


-La Vida es Bella :
Uns anys abans que comenci la Segona Guerra Mundial, un jove que es diu Guido arriba a un petit poble,Toscana, on vol obrir una llibreria. Coneixerà una dona que es diu Dora, que és la promesa del feixista Ferruccio, aconseguirà casar-se i tenir un fill. Amb l'arribada de la guerra Guido, Dora i el seu fill seran internats a un camp de concentració.Guido farà tot el possible per fer veure al seu fill que la situació que estan passant només és un joc.




















































-El pianista:

Wladyslaw Szpilman era un brillant pianista polac i jueu molt conegut, quan va esclatar la guerra, Szpilman i la seva família van ser expulsats del seu departament i apinyats al costat de milers de persones en el Ghetto de Varsòvia. El pianista es va tenir que guanyar la vida tocant en bars on es reunien col·laboradors i traficants del mercat negre. Va escapar de la deportació de viure en el cor del Ghetto de Varsòvia. Amb sofriment, esforços i humiliació aconsegueix escapar-se i amagar-se en les ruïnes de la capital, on un oficial alemany li ofereix la seva ajuda i per sobreviure.






















-El nen amb el pijama de ratlles:




La pel.lícula:




És l'any 1942, Bruno té nou anys i desconeix totalment el significat de les paraules "Solució Final" i "Holocaust". No és conscient de les crueltats que el seu país està provocant pels pobles d' Europa. Només sap que el seu pare ha sigut ascendit en el seu treball i que ha passat de viure en la casa de Berlín. Una casa aïllada on no hi ha ningú amb qui jugar. Quan coneix en Shmuel tot canvia. En Shmuel és un noi que viu al altre costat del filat. Tots els que viuen en aquell costat porten un uniforme similar a un pijama de ratlles. L'amistat de Bruno i Shmuel marcarà el final de la seva innocència infantil. Les seves trobades secretes desemboquen a una amistat on les seves conseqüències seran sorprenents i devastadores.




































El llibre:
















John Boyne és l'escriptor del " Nen amb el pijama de ratlles".








S'han fet altres películes interesants sobre l'holocaust nazi com:El violonista en el tejado, Shophie's Choice, Adios muchachos, Europa, Shoa, La llista de Shinler,L'últim tren a Auschwitz,Anna Frank...









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada